2021-08-11 07:55:09• hírek • Agerpres

Florin Cîţu: nem kapnak több pénzt azok a minisztériumok, amelyek nem terveznek reformokat

Fotó: gov.ro
Fotó: gov.ro

Nem kapnak több pénzt a költségvetésből azok a minisztériumok, amelyek nem állnak elő az elvárt reformelképzelésekkel - közölte kedd este a miniszterelnök.

Florin Cîţu a koalíció vezetőinek találkozója után elmondta, a minisztériumoknak a soron következő költségvetés-kiigazításig ismertetniük kell az általa kért reformterveket. "Ha nem állnak elő a reformokkal, nem kapnak több pénzt" - tette hozzá. Rámutatott, a miniszterek felelőssége megtalálni a megfelelő megoldásokat a kormányprogramba foglaltak megvalósítására, és ha az eddigi megoldások nem bizonyultak jóknak, újakat kell találniuk.


Az USR-PLUS társelnökének, Dacian Cioloşnak azzal a kijelentésével kapcsolatban, miszerint a teljes kormány munkáját ki kellene értékelni, beleértve a miniszterelnököt is, Cîţu azt mondta, az emberek folyamatosan értékelnek mindenkit. Megkérdezték tőle az újságírók, lemond-e a miniszterelnöki tisztségről, ha nem nyeri el a Nemzeti Liberális Párt elnöki tisztségét. "A válaszom ugyanaz. Én most a PNL elnöki tisztségéért versenyzem" - válaszolt.


A kormányfő azt is elmondta, hogy a keddi koalíciós ülésen nem tárgyaltak az igazságügyben elkövetett eseteleges törvénytelenségeket vizsgáló ügyészi részleg felszámolásáról.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: